Alueen aktiviteettejä

LEIVONMÄEN KANSALLISPUISTO (24 KM)

leivonmäki kansallispuisto naturapark

Leivonmäen kansallispuiston turvallisilla ja helppokulkuisilla poluilla ja pitkospuureiteillä viihtyy koko perhe. Pakkaa reppuun päivän eväät ja näe Keski-Suomen luonnon monet kasvot – järvet, harjut, suot ja metsät.

lue lisää Leivonmäestä

VAARUVUOREN LUONTOPOLUT  (20 KM)

vaaruvuori-retkeily-hiking

Vaarunvuorten luontopolku (4 km) lähtee pysäköintialueelta ja kiertää myötäpäivään. Reitti on merkitty sinisin maalimerkinnöin ja se on tasoltaan helppo. Maasto on vaihtelevaa mäntykangasta, kuusikkoa ja kalliota, jossa on jonkin verran korkeuseroja. 

lisää Vaaruvuoresta

LUHANKA

luhanka

Luhanka on luonnonkaunis, saaristoinen Päijänteen rantakunta. Päijänteen lahdet Tammiselkä, Pilkanselkä ja Kotkatselkä jakavat Luhangan maa-aluetta pohjois-eteläsuunnassa. Itäpuolelle jää Lempään kylä, pohjoiseen Tammijärvi, länteen kirkonkylä ja Rekolan kylä sekä etelään Judinsalo. Kotkatselän ja Pilkanselän välissä on tunnettu Onkisalon saari. 

lue lisää Luhangan kunnasta

SAGA TALLI

thula.jpg

Järjestämme ympäri vuoden kiireettömiä pienryhmäretkiä ja -vaelluksia hevosmieshengessä. Matkaamme islanninhevosilla Joutsan maalaismaisemissa; ajattomasti, kavioiden rytmistä nauttien. Tavoitteemme on saada ihmiset unohtamaan kännykät ja löytämään itsensä hevosen selästä.

Mottonamme on kuuntelu; hevosen, ihmisen ja luonnon.

lue lisää Saga Tallin toiminnasta

HARTOLA GOLF

Tervetuloa ”Kuninkaalliseen” Hartola Golfiin! Olemme laadukas, muttei hienosteleva, 18-reikäinen golfkeskus. Yhdessä Linna-hotellin ja Itä-Häme opiston kanssa tarjoamme sinulle ”Parasta vapaa-aikaa”. Ota yhteyttä, lupaamme sinulle hyvän henkilökohtaisen palvelun.

lue lisää Hartola Golfista

PURNUN HIIHTOKESKUS

Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, vuori, ulkoilma, luonto ja vesi

Hiihtokeskus Purnu on Hartolan Vuorenkylässä sijaitseva hiihto- ja laskettelukeskus. Se on Etelä-Suomen pohjoisin hiihtokeskus. Hiihtokeskus sijaitsee 21 kilometrin päässä nelostieltä. Hiihtokeskuksen taustalla on Vuorenkylän Purnu Oy -niminen yritys, jonka omistajat ovat Hartolalaisista yksityishenkilöitä.

lue lisää Purnusta

VIHERIN KOSKI


SUONTEEN KALASTUSALUE

Kuva

Suonteen kalastusalueen vesistöt ovat osa Kymijoen vesistöä.

Alueella on noin 100 järveä alaltaan 20200 ha joista suurin on Suontee. Pääosin vesistö on karua ja vesi helmeilevän kirkasta. Vedet on luokiteltu laadultaan erinomaisiksi tai hyviksi.

Suonteen kalakanta on runsas. Tärkeimmät kalalajit ovat ahven, hauki, siika, muikku ja kuha. Lisäksi Suonteeseen on istutettu järvilohta, kirjolohta, järvitaimenta, harjusta ja ankeriasta.

Tärkeimmät kalatusmuodot ovat verkko-, viehe- ja katiskakalastus.

Suosituimmat vapaa-ajan kalastusalueet ovat Viheri, Pohjois-Suontee ja Etelä-Suontee.

Vapaa-ajankalastajalle kalastus Suonteella on elämys. Lukuisat saaret, kirkkaat vedet, jylhät kalliot ja matalat hiekkarannat antavat vierailijalle kokemuksen, josta voi nauttia kalastuksen ohessa. Suonteesta ei ole turhaan sanottu:”Järvi on kuin Inarin järvi”.

lue lisää Suonteen kalastusalueesta